Søgemaskineoptimering (SEO, Search Engine Optimization) handler ofte om at lave små ændringer på dele af din hjemmeside, så dine potentielle kunder kan finde dig når de søger i søgemaskinerne.

Her handler det om at finde de faktorer, der giver din hjemmeside en bedre placering og mere synlighed i søgemaskinerne.

Søgemaskineoptimering er ikke noget man laver en gang og så er man færdig. Det er en løbende proces at optimere sin hjemmeside for at få en bedre placering og dermed flere besøgende, og for at opnå det bedste resultat, bliver du selv nødt til at tage del i processen.

Her har du 5 gratis tips til søgemaskineoptimering:

  1. Start med at lave en ”søgeordsanalyse” og udpeg de søgeord og søgefraser, som du gerne vil findes på og som du ved, du kan opfylde brugerenes behov på.

  2. Søg f.eks. på Google efter disse søgeord for at se, hvilke sider der ligger på side 1. Læg en plan for, hvordan du kan gøre din side bedre, end dem der allerede ligger på side 1. Kan du ikke det, så find nogle andre søgeord.

  3. Optimer dine ”sidetitler og metabeskrivelser” så disse indeholder dine vigtigste søgeord. Det er den hurtigste måde, at skabe  opmærksomhed i søgemaskinen.

  4. Undgå at skrive dine ”SEO tekster” for overfladiske. Skriver du kun 2-3 sætninger eller laver en simpel punktopstilling, så giver du ikke søgemaskinen en chance for at forstå, hvad din side handler om, og så vil maskinen aldrig placere dig i toppen. Få godt med fylde på og udtøm emnet.

  5. Skab autoritet hos søgemaskinen ved at få andre sider til at linke til dig. Men det må endelig ikke være hvem som helst. Undgå at købe billige linkpakker på udenlandske sider, idet det ofte vil virker modsat. Start hellere med at kontakte dine ”leverandører og få links herfra”.

 

Ønsker du hjælp til søgemaskineoptimering, kontakter du os blot på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., så laver vi en arbejdsplan sammen.