Hvem er DK Hostmaster?
DK Hostmaster er navnet på den organisation der holder styr på alle de danske domænenavne. De administrere alle kontaktinformationer vedrørende danske domænenavne (DK), og der er ingen andre end DK Hostmaster der må administrere disse oplysninger. For at have brugsretten til et dansk domænenavn betales der et årligt gebyr til DK Hostmaster.
DK Hostmaster er underlagt DIFO (Dansk Internet Forum), der igen arbejder efter domæneloven. Dette sikre at alle danskere har adgang til at registrer et dk domæne til en fast pris.
Det er ikke muligt at registrere et domæne direkte hos DK Hostmaster. For at registrer et domæne skal det gøres igennem en domæneregistrator.

BornHosting hjælper gerne med det administrative arbejde i forbindelse med en registrering. Kontakt os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. for det videre forløb.

DK Hostmaster’s hovedopgaver?
At vedligeholde infrastrukturen (DNS) på den danske del af internettet.
At administrerer en database med stamoplysninger på alle, der har registreret et dk-domænenavn.
At styrke sikkerheden på internettet.

DNS
DNS er DK Hostmasters primære service og er en forkortelse for "Domain Name System".
Systemet oversætter domænenavne til internettets IP-adresser via såkaldte navneservere.
Alle placeringer på internettet har en talkode, som kaldes en IP-adresse. IP-adressen gør computere i stand til at finde en specifik placering på internettet. Da talkoden kan være svær at huske, giver man den et navn. Dette navn er domænenavnet.
DNS virker altså lidt som en telefonbog, hvor IP-adressen er telefonnummeret, og domænenavnet er personen, du ringer til.